Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Δικαίωση της Πιπιλή από Χρυσοχοΐδη

Μετά τις δηλώσεις του ΥΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι εντός των ημερών «τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες» η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ά Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή δηλώνει την ικανοποίηση της που η δική της παρέμβαση εδώ και μήνες, η γνωστή «τροπολογία Πιπιλή», με την οποία ζητούσε την αυστηρή ποινικοποίηση των ενεργειών ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι στοιβάζουν δεκάδες λαθρομετανάστες έναντι αδράς αμοιβής εις βάρος της δημόσιας υγείας αλλά και της εικόνας και της ζωής κυρίως της Αθήνας, υλοποιείται»
Υπενθυμίζεται ότι: η «τροπολογία Πιπιλή» κατατέθηκε (15/2/2012) και συζητήθηκε στη Βουλή το Μάρτιο (1/3/2012) σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η βουλευτής επανήλθε με νέα κατάθεση της τροπολογίας για δεύτερη φορά τον Απρίλιο (2/4/2012), αφού δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων την πρώτη φορά παρά την ευμενή αποδοχή από τον Υπουργό Μιλτ. Παπαϊωάννου.
ε την τροπολογία της ζητούσε: α. την επιβολή σφραγίσματος από την αρμόδια αστυνομική αρχή όλων των χώρων και οικιών όπου στοιβάζουν λαθρομετανάστες. Δικαιώθηκε, αφού η τροπολογία έγινε νόμος (άρθρο 58) από τον Υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο (11/4/2012), β. την καθιέρωση ποινικών κυρώσεων, αυστηρότερων διοικητικών προστίμων σε όσους εκμισθώνουν, υπεκμισθώνουν, παραχωρούν ακίνητα σε παράνομους μετανάστες ή σε πρόσωπα που διευκολύνουν την διαμονή μέσα στο ακίνητο παράνομων μεταναστών. Δικαιώθηκε με τη σημερινή ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη και γ. την επιβολή ακόμη και δήμευσης κάθε περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση υποτροπής. Η Φωτεινή Πιπιλή θέτει ως πρώτη προτεραιότητα σε περίπτωση επανεκλογής της, να γίνει νόμος και η τρίτη παράμετρος της τροπολογίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...