Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωή Λάσκαρη: Είμαστε φίλοι με τον Τατσόπουλο κι ας διαφωνούμε

Έντονα αντέδρασε η Ζωή Λάσκαρη μετά τα επικριτικά σχόλια που είδε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για μια φωτογραφία που ανήρτησε μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο.

Η διάσημη ηθοποιός έγραψε ότι τη συνδέει φιλία με τον κ. Τατσόπουλο με τον οποίο έχει διαφορετικές απόψεις αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει άδεια κανενός για το ποιον θα έχει φίλο.

Αναλυτικά το σχόλιο της κ. Λάσκαρη στο Facebook:«Δυστυχώς, φτάσαμε σε ένα τρομακτικό σημείο μηδέν. Σε ένα σημείο που έκτος των άλλων θα εγκαλούμαστε για τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, που έχουμε φίλους. Πιο παλιά λέγαμε πως «οι δυνάμεις της εναντίωσης» είναι αυτές που χτίζουν τις πιο δυνατές φιλίες, τις πιο δημιουργικές. Αυτές οι δυνάμεις είναι που κάνουν τους ανθρώπους ενδιαφέροντες, την σχέση αυθεντική. Κουβέντιασα πολλές φορές στην ζωή
μου με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Ηλία Ηλιού, τον Γεώργιο Μαύρο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, με προσωπικότητες που άλλοτε διαφωνούσα κάθετα και άλλοτε συμφωνούσα με τα χίλια, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν είναι μονοσήμαντος και συνήθως κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν είναι αυτό που οι άλλοι νομίζουν ότι είναι. Άλλωστε η μια σημασία, η καθαρότητα της σημασίας, μάλλον οδηγεί στους χειρότερους φασισμούς. Αν είσαι μονάχα «αυτό» ή μονάχα «εκείνο» είσαι απλά αυτιστικά αντιδραστικός επειδή η ίδια η κανονική ζωή δεν έχει μια μόνο σημασία. Με τον Τατσόπουλο μαλώσαμε και μαλώνουμε πολλές φορές, αρχής γενομένης με το 1821. Έχει τις δικές του απόψεις, έχω τις δικές μου. Τα δικά του επιχειρήματα, εγώ τα δικά μου. Είμαστε φίλοι και μοιραζόμαστε τις διαφωνίες μας πότε νηφάλια και πότε εκτός εαυτού. Και παρ' όλες τις θεμελιώδεις διαφωνίες μας, ιδιαιτέρως αυτές που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα, τον θεωρώ καλό μου φίλο και οπωσδήποτε έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της μεταπολίτευσης».
Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...