Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο νέος ρόλος του Μεϊμαράκη

Η εκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει εκ των πραγμάτων ένα νέο κεφάλαιο... στο εσωκομματικό πεδίο του κυβερνώντος κόμματος.
Και φέρνει στο επίκεντρο τον ρόλο στελεχών με κορυφαία και ιστορική διαδρομή, όπως του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής παραμένει πολιτικά βαθιά ενεργός. Με παρέμβαση στις εξελίξεις, θωράκιση της παρουσίας της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, και με λόγο στην εσωκομματική σκακιέρα.

Οι γνωρίζοντες τις εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνουν ότι ακόμη και σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του κομματικού δυναμικού και των στελεχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έχουν απευθείας αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η θητεία άλλωστε του οποίου στο αξίωμα του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκείνη που άφησε τα πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, την εποχή που η τότε Ρηγίλλης βρισκόταν και πάλι στην κυβέρνηση, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη, που στάθηκαν στο πλευρό του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην εσωκομματική μάχη με τον Νικήτα Κακλαμάνη για τη θέση του Γραμματέα, αναμένεται να αξιοποιηθούν από τον Κρητικό πολιτικό, ο οποίος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές και σημαντικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού.

Και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άλλωστε, αναμένεται να έχει συμμετοχή στη νέα σελίδα που ανοίγει για τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του Συνεδρίου του 2013, στο οποίο ποντάρει πολλά ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...