Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σωματοφύλακες εκπαιδευμένοι από Ισραηλινούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να αναλάβει τη φύλαξη βουλευτών γνωστοποίησε με επιστολή της, την Τρίτη, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους βουλευτές, η εταιρεία τους πρότεινε να την εμπιστευθούν για την καλύτερη ασφάλειά τους, παρέχοντάς τους σωματοφύλακες εκπαιδευμένους από Ισραηλινούς. Η επιστολή προκάλεσε προβληματισμό σε πολλά μέλη του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η εταιρεία "A&K Bodyguard Academy" επικαλείται το "κενό στη μέχρι σήμερα φύλαξη των Ελλήνων βουλευτών" που άφησε το προεδρικό διάταγμα κατά το οποίο αποσύρονται οι συνοδοί ασφαλείας των βουλευτών.

Στην επιστολή της η εταιρεία ενημερώνει τους βουλευτές ότι μπορεί να εκπαιδεύσει ακόμη και σωματοφύλακες της προτίμησής τους, οι οποίοι θα φέρουν όπλο ή όπλα που κατέχουν νομίμως οι βουλευτές.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Για έξυπνη στρατηγική από την πλευρά της εταιρείας κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας ότι "κενό στη φύλαξη των βουλευτών υπάρχει, ειδικά σε μια περίοδο όπου υπάρχει ένταση στα πολιτικά πάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αναλάβει ιδιωτική εταιρεία".

Όπως λέει, ο ίδιος δεν διατίθεται να χρησιμοποιήσει καμία τέτοια επιχείρηση για την ασφάλειά του και προτιμά να περιοριστεί σε όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 100/2012, σύμφωνα με το οποίο η διάθεση προσωπικού για τη φρούρηση ευπαθών στόχων προβλέπεται να γίνεται πλέον είτε αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία είτε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων, ενώ ο προσδιορισμός της καθορίζεται από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής, δηλαδή σε αυτή την περίπτωση η Βουλή.

Οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από εκπαιδευμένους σωματοφύλακες που θα λειτουργούν ως φόβητρο, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας ότι "η υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι υπόθεση της συντεταγμένης πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της".

"Η οριζόντια ρύθμιση για την αφαίρεση της φρουράς των βουλευτών ανεξαρτήτως κριτηρίων και αναγκών άνοιξε την όρεξη σε ιδιωτικές εταιρείες", σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και επισημαίνει ότι η φρούρηση των βουλευτών είναι θέμα του κράτους.

"Τραγική" χαρακτηρίζει την επιστολή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

"Οι πολιτικοί πλέον είναι στόχοι. Αν χτυπηθεί ένας, δεν είναι πλήγμα μόνο για την οικογένειά του αλλά χτύπημα για την ίδια τη δημοκρατία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άνοιξε περίεργους, επικίνδυνους και γκρίζους διαδρόμους για την ασφάλεια των πολιτικών" λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλους,τονίζοντας:

"Είναι γελοίο να μιλάμε για ιδιωτική αστυνομική φύλαξη των βουλευτών, αλλά και για ιδιωτική φύλαξη στους χώρους της Βουλής. Η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί".

Ως "σημείο των καιρών" αξιολογεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης την επιστολή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...