Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τον Αριχεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλάδος επισκέφθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Το Σάββατο η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης


Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο θα συναντηθεί στο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος χθες συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκο, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Στηρίζω», που ξεκινά από τη Νέα Δημοκρατία, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ.

Μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γραμματέα, με θέμα να βοηθήσουν σε μια συνεργασία συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες σήμερα. Εμείς, ως Εκκλησία, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έναν, ο οποίος προσέρχεται προς εμάς και θέλει να συνεργαστούμε.

Ορίσαμε, λοιπόν, το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

Και ο φορέας της Εκκλησίας και οι άλλοι φορείς που υπάρχουν θα έχουμε συνεργασία για τη συγκέντρωση ειδών βοηθείας και συμπαραστάσεως».

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:

«Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Ελληνικό Γένος, ιδίως στις τελευταίες κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός, ζητήσαμε τη βοήθεια και τη συνεργασία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου για κοινωνικές δράσεις, που αναλαμβάνουν η ΝΔ σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ.

Ο κόσμος, σήμερα, βιώνει δύσκολες καταστάσεις από την οικονομική κρίση και νομίζω πως όλοι οι φορείς - κοινωνικοί και πολιτικοί - πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σ’ αυτό: Να βοηθήσουμε, με διάθεση αλληλεγγύης και συνεργασίας με τις κοινωνικές ομάδες, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο την οποία ζούμε.

Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια καλύτερη χώρα».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ:

"Σε συνεργασία με την Εκκλησία ξεκινάμε, αύριο, σε κάθε μέρος της Ελλάδος την πρωτοβουλία “Στηρίζω”. Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε πλάι σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Επιτέλους, πρέπει αυτές τις ώρες να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε όλοι στην πράξη. Να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός, στηριζόμενοι κυρίως στη νέα γενιά. Σε μια νέα γενιά που θέλει να προσφέρει, να ζήσει και να δημιουργήσει".

O κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σήμερα και αύριο πραγματοποιεί, περιοδεία στη Μακεδονία, με βασικούς σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Πρώτη Σερρών.

Σήμερα Πέμπτη, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, με την οποία εγκαινιάζεται η κοινωνική δράση «Στηρίζω», θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής, των Προέδρων των ΝΟΔΕ Β. Ελλάδος και συνδικαλιστών.

Αύριο Παρασκευή, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του ιδρυτή της Παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, το Επιμελητήριο, καθώς και φυτώριο εναλλακτικών καλλιεργειών. Θα προεδρεύσει, επίσης, σύσκεψης της ΝΟΔΕ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...