Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Κουβέλης δεν θέλει πρωινό καφέ με τους εκπροσώπους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Με «βέτο» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Κουβέλη «πάγωσε» ο εβδομαδιαίος πρωινός καφές των εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης. Παρότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ήθελαν διακαώς να υπάρξει αυτή η κοινή διαχείριση σε επίπεδο επικοινωνιακό από τα τρία κόμματα της συμμαχικής κυβέρνησης, ο φόβος του πολιτικού κόστους που θα αναλάμβανε η ΔΗΜΑΡ ματαίωσε την χθεσινή πρώτη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν οι Σίμος Κεδίκογλου-Γιώργος Μουρούτης από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Παπαδόπουλος από την ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση στην Αγίου Κωνσταντίνου, ελήφθη μετά την «άτσαλη» επικοινωνιακή διαχείριση που έτυχε η πρόταση, αφού οι εκπρόσωποι των κομμάτων εμφανίστηκε ότι θα καθορίζουν την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ρόλο σ' αυτή την εξέλιξη, είναι και η υπόθεση με το «επεξεργασμένο» από το Μαξίμου βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου. «Ο Κουβέλης φοβήθηκε το πώς μια τέτοια θα βγει προς τα έξω και το πάγωσε» επιβεβαίωναν πηγές του Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φοβήθηκε ότι θα εισέπραττε όλο το κόστος των κυβερνητικών επιλογών και θα έχανε το δικαίωμα διαφοροποιήσεων από την κυβερνητική πολιτική, αφού η συμμετοχή εκπροσώπου του στον πρωινό καφέ του Μαξίμου θα ισοδυναμούσε με πλήρη ενσωμάτωση και στο επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης.

«Δεν προάγει την αυτονομία των κομμάτων. Πως θα εκφράζουμε τυχόν διαφοροποιήσεις μας αν μετέχουμε στην χάραξη της επικοινωνιακής πολιτικής και ταυτιζόμαστε με αυτή;» ήταν το πνεύμα της τοποθέτησης του Ανδρέα Παπαδόπουλου στην πρώτη διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση της περασμένης Παρασκευής. Ενώ διατύπωσε παράπονα για τις άκρως επιθετικές ανακοινώσεις του Μαξίμου έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η αντιπαράθεση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Αντίστοιχους προβληματισμούς , διατύπωσε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να εκφράζει την τρικομματική κυβέρνηση και όχι μόνο την ΝΔ. Ό,τι βγάζει ως ανακοίνωση η ΝΔ καλύτερα να προέρχεται από το γραφείο Τύπου του κόμματος". Και οι δύο πλευρές πάντως διαβεβαίωναν πάντως πως δεν ετέθη θέμα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και στοχοποιούσαν εμμέσως τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ακόμη να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, καλύτερη οργάνωση και συντονισμό. «Προφανώς θα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αποχρώσεις έστω κι αν ο καθένας από μας στηρίζει ένα εθνικό στόχο. Προφανώς επίσης δεν πρόκειται να είναι ένα όργανο που θα καθορίσει την επικοινωνιακή πολιτική. Αυτό δεν γίνεται ούτε καν σε επίπεδο αρχηγών» φέρεται να τόνισε η κα Γεννηματά.

Η Ιπποκράτους πάντως δείχνει ότι δεν ήθελε την ματαίωση της λειτουργίας του άτυπου αυτού οργάνου. «Αν το βάζαμε σε σωστή βάση θα ήταν χρήσιμο» λένε υψηλόβαθμες πηγές του ΠΑΣΟΚ. Μετά το «βέτο» Κουβέλη, ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά ότι δεν επρόκειτο να γίνει η χθεσινή συνάντηση, χωρίς να ενημερώσει αν και πότε θα συνεδριάσει, δείχνοντας ότι μια ακόμη απόπειρα να αποκτήσει κοινό βηματισμό η τρικομματική, ναυάγησε...



Πηγή: iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...