Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να εμφανίζεται ως ο μέγας εισαγγελέας της χώρας».

Ηλεκτρισμένο ήταν το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία εξελίχθηκε σε προσωπική «υπόθεση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε επί δύο ώρες ερωτήσεις στον μάρτυρα Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, την ώρα που η συνολική διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν τρεις ώρες.

Αρχικά ξέσπασε κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον βουλευτή της ΝΔ να ζητά -μεταξύ σοβαρού και αστείου- από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να αποπεμφθεί από την Επιτροπή η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «ανάγωγο» και υποστήριξε ότι «κάνει τα πάντα για να συγκαλύψει την υπόθεση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν εκείνος της είπε ότι κάνει ερωτήσεις άσχετες με το θέμα. «Δεν ξέρετε νομικά, αφήστε με να ρωτήσω» ήταν η απάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανάγωγο» τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου όταν αυτός έκανε... παρατήρηση για τη χρονική διάρκεια των ερωτήσεών της, λέγοντας πως «η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να εμφανίζεται ως ο μέγας εισαγγελέας της χώρας».

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Ηλία Κασιδιάρη να συγκρουστεί με τον κ. Μαρκογιαννάκη στον οποίο είπε ότι «κάνει παρέα με κατσικοκλέφτες και κλεφτοκοτάδες στην Κρήτη», με τον πρόεδρο της Επιτροπής να του απαντά ότι είναι «απαράδεκτος» και ότι «ντροπιάζει το νησί» με αυτά που λέει.

Κλείνοντας, και μετά την διάρκεια των ερωτήσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε στο εξής να μιλούν για 20 λεπτά οι εισηγητές και από πέντε λεπτά τα υπόλοιπα μέλη, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να εμφανίζεται κάθετος στην τήρηση του χρονικού ορίου.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο.

«Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε...» σχολίαζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...