Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μαρκογιαννάκης: Δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ η Κωνσταντοπούλου-Αλίμονο αν τον εξέφραζε


Σφοδρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, λίγες ώρες πριν οριστεί και επισήμως από τη βουλή.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης απαντώντας στη ανακοίνωση της κ.Κωνσταντοπουλου που τον κατηγόρησε για προσπάθεια παρεμπόδισης της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας και συγκάλυψης ευθυνών ανέφερε μιλώντας εφ´ολης της ύλης στον Βήμα fm

"Δεν θέλω να συνδέσω το όνομα μου με την προσπάθεια του καθενός να μιλήσει για κουκούλωμα. Ενοχλούμαι εκ των προτέρων να δέχομαι υβριστική επίθεση από την κυρία Κωνσταντοπουλου. Εγώ δεν πιστεύω οτι τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκφράζει η κ.Κωνσταντοπουλου, αλίμονο αν τον εξέφραζε".

Ομως ο κ.Μαρκογιαννάκης επιτέθηκε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και για την τακτική που ακολούθησε ως προς την εξέταση προσώπων στην επιτροπή θεσμών λέγοντας οτι δεν πρόσκειται να επιτρέψει να εμφανίσει και η προανακριτική τέτοια εικόνα.

"Δεν έχω καμιά διάθεση να γινει η επιτροπή αρένα. Εκει πάμε για να δουλέψουμε, για να βγει η αλήθεια. Δεν έχω καμια διάθεση να το επιτρέψω ,να συμβάλλω και να παραμείνω αν γίνει ετσι η κατάσταση. Κάνω έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ να συστήσει σε κάποιους να εκφράζονται καλύτερα γιατί εχουν δείξει μέχρι τώρα οτι εχουν ιδιαιτερότητα στον τροπο έκφρασης που παρεξηγείται. Αλίμονο αν κάνουμε αρένα την επιτροπή.

Θα εφαρμόσω πειθαρχικά μέτρα σε όποιον παει να κάνει την επιτροπή αρένα. Δεν θέλω να πάμε σε ακρότητες. Δεν θέλω να μετατραπεί η επιτροπή σε ιερά εξέταση και σε χώρο επίδειξης δυναμισμού και γνώσεων".

Μάλιστα σε ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες οτι η ΝΔ ψάχνει την αντί-Κωνσταντοπούλου ως μέλος απάντησε δηκτικά: "Αλίμονο αν επικρατούσε η λογική να βρούμε την αντί-Κωνσταντοπούλου, θα κάναμε την επιτροπή κολοσσαίο. Υπάρχει πρόεδρος να επιβάλει την τάξη, δεν χρειαζόμαστε αντίπαλο δέος ίδιας νοοτροπίας γιατί έτσι δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας".

Ο κ.Μαρκογιαννάκης σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου οτι το κόμμα του θέλει να ερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την διέρευση της λίστας στον Τύπο απάντησε θετικά λέγοντας οτι

δεν θα περιοριστεί η διαδικασία μόνο στο να εντοπίσει ποινικές ευθύνες του κ.Παπακωνσταντινου. "Αν προκύψουν και άλλες ευθύνες θα τις εξετάσουμε. Δεν θα απαγορεύσω ερωτήσεις που τείνουν σε παράπλευρες αποκαλύψεις. Δεν είμαι διατεθειμένος να κουκουλώσω τίποτα".

Ως προς το τι θα γίνει αν απο την εξέταση μαρτύρων προκύψουν και αλλα αδικήματα για τον κ.Παπακωνσταντίνου ο κ.Μαρκογιαννάκης διατύπωσε την άποψη οτι "η επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Αν προκύψουν αλλά αδίκηματα θα πρέπει να μας δώσει νέα εντολή η βουλή . Εμείς δεν μπορούμε να προσθέσουμε αδικήματα. Αλλιώς μπορεί να έχουμε προβλήματα απο το Δικαστικό συμβούλιο".

Οσον αφορά τους μάρτυρες, το χρόνο κατάθεσης και το χρόνο εργασιών της επιτροπής ο κ Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε οτι " Δεν έχουμε αποφασίσει τους μάρτυρες αλλά νομίζω οτι ένας μάρτυρας που εχει δώσει κατάθεση στην επιτροπή θεσμών, εχει δώσει κατάθεση και στους οικονομικούς εισαγγελείς δεν υπάρχει λόγος να βασανιζόμαστε και εμείς και να τον εξετάζουμε για τα ίδια πράγματα; Από την άλλη από τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις μπορεί στην πορεία να μην χρειαστεί να έρθει για κατάθεση πχ ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο κ.Καπελέρης.

Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως το εξής ως προς τους μάρτυρες . Δεν μπορεί ένας μάρτυρας να εξετάζεται πέραν των 2 ωρών γιατί θα αρχίσει να ρετάρει, δεν εχει την πνευματική διαύγεια που έχει στην αρχή.

Δεν πρόκειται να αφήσω μάρτυρα να ερωτάται 7 και 8 ώρες. Κανείς δεν αντέχει.

Δεν θα υποβάλλω σε βασανιστήρια τους ανθρώπους επειδή θέλει κάποιος να ικανοποιεί τα καπρίτσια του.

Μετά το δίωρο θα διακόπτεται η εξέταση και θα εξετάζεται αν δεν εχει τελειώσει αργότερα ή την επόμενη. Η επιτροπή θα λειτουργεί 10 ώρες τη μερα και μπορεί να λειτουργούμε και τα Σαββατα".

Τέλος για τις διαφωνίες της κ.Κωσταντοπούλου ως προς τον αριθμό των μελών της επιτροπής ο κ.Μαρκογιαννάκης της επιτέθηκε εκ νέου

"Εχει άδικο η κ.Κωνσταντιπουλου, ο κανονισμός λέει τουλάχιστον 12 μέλη . Για να έχουμε καθαρή αναλογία εκπροσώπησης κομμάτων πρέπει να έχουμε 15 άτομα.

Εγώ θέλω πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για 12 ή 13 που υποστηρίζει αλλά με αναλογία για να δώ πως θα το κάνουν. Θα αφήσουν έξω τους ανεξάρτητους βουλευτές;



Πηγή:  iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...