Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το «Bήμα» για Παπανδρέου: Να'σαι καλά και να μας γράφεις... υπομνήματα


Την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να στείλει ξανά υπόμνημα στην προανακριτική σχολιάζει η Λώρη Κέζα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, τονίζοντας πως οι άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα δεν νιώθουν μακριά από τη μια πατρίδα όταν βρίσκονται στην άλλη πατρίδα.

Αναλυτικά το κείμενο της Λώρης Κέζα έχει ως εξής:

«Γελάνε και τα μουστάκια του Γιώργου Παπανδρέου με το υπόμνημα που ξανάστειλε στην προανακριτική η οποία διερευνά την υπόθεση Λαγκάρντ. Αδικο έχει; Γελάνε τα μουστάκια του γιατί αν ο Χριστοφοράκος σώθηκε λόγω διπλής υπηκοότητας, ο ίδιος έχει όλα τα φόντα να ξεκινήσει δεύτερη καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μαγικές λέξεις στο βιογραφικό του: Μινεσότα και μάνα αμερικάνα. Και το χώμα και το αίμα παρέχουν την προστασία που χρειάζεται στην περίπτωση που διαταχθεί βίαιη προσαγωγή του. Ας μην κάνει κανείς όνειρα βίαιης προσαγωγής, με χειροπέδες και περιπολικά. Ούτε να φαντασιώνεται κανείς ότι ο Γιώργος θα κρύβεται πίσω από κουρτίνες για να μην τον φωτογραφίσουν παπαράτσι στα μαύρα του τα χάλια. Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται μόνιμα στις ΗΠΑ, έχει νέες ασχολίες και μπορεί άνετα να κάνει το καθημερινό τρεξιματάκι του στο Upper West Side Μανχάταν.

Μεταξύ μας τώρα. Είναι δυνατόν να επιλέξει ένας άνθρωπος να επιστρέψει στη μιζέρια και το ξεκατίνιασμα της Αθήνας, είναι δυνατόν να προτιμά τον Μαρκογιαννάκη και τον μαυροπουκαμισά, όταν έχει καταπληκτικούς γειτόνους στη Νέα Υόρκη; Το κοσμικό ρεπορτάζ μάς πληροφορεί ότι ο πρώην πολιτικός, νυν καθηγητής του Κολούμπια, είναι γείτονας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, της Lady Gaga και του Ματ Ντέιμον. Εκτός αυτού δεν θα τον πιάσει και κανένας νόστος: οι άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα δεν νιώθουν μακριά από τη μια πατρίδα όταν βρίσκονται στην άλλη πατρίδα.

Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν έστειλε ξανά στην προανακριτική επιτροπή το τρισέλιδο υπόμνημα που είχε συντάξει. Δεν έχει ιδέα για τη λίστα, είναι έκπληκτος. Δεν ενημερώθηκε ούτε ζήτησε να ενημερωθεί. Ας μην οργίζονται οι συνάδελφοί του στη Βουλή, ας μην εξανίστανται οι σύντροφοι στο κόμμα. Οταν ήταν αρχηγός ο Γιώργος όλοι τον κατηγορούσαν ότι είναι δικτατορίσκος και αυτοκράτορας. Ελεγαν υπουργοί του και βουλευτές ότι δεν λαμβάνει υπόψη του όσα του διαμηνύουν, έλεγαν ότι ο κάθε άσχετος μπορεί να τον επηρεάσει σε σημαντικά θέματα. Ελεγαν, έλεγαν, έλεγαν. Τα έλεγαν όμως ψιθυριστά και με σκυμμένη την πλάτη. Ας όρθωναν το ανάστημά τους όταν εκείνος ήταν αρχηγός και παντοδύναμος. Τότε θα είχε αξία. Τώρα, με το ιστορικό δουλικότητας που έχουν επιδείξει, μπορούν επί ματαίω να τρώνε τα λυσσακά τους για να τον φέρουν πίσω.»


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...