Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Θεόδωρος Πάγκαλος: Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο


Σε μια πρωτοφανή δήλωση προέβη ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανέφερε ότι το ευρώ θα μπορέσει να επιζήσει και χωρίς να είναι η Κύπρος μέλος της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κύπρου ο κ. Πάγκαλος σημείωσε με το γνωστό του ύφος ότι «δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο» και πρόσθεσε ότι «Τα υπερήφανα ¨ΟΧΙ¨ είναι ψηφοθηρικές διαδικασίες και ανοησίες» και συνεχίζει «υπερήφανο ¨ΟΧΙ¨ λέει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί».

Καταλόγισε ευθύνες στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά χαρακτήρισε και «βαρύτατη» την ιστορική ευθύνη του ΑΚΕΛ.

«Ο Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την διαχείριση αυτών των ημερών, όμως,το ΑΚΕΛ έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες» ήταν τα λόγια του κ. Πάγκαλου.

Σε μια άτυπη σύγκριση της Ελλάδας με την Κύπρο ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρει ότι ο φόβος διάλυσης του ευρώ υπήρξε σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση γιατί είναι μεγαλύτερη οικονομία.

«Αν φεύγατε εσείς δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτε», παρατηρεί και σημειώνει: «Θα σας πέταγαν έξω και θα βρισκόσασταν απομονωμένοι , εκεί που ήσαστε πριν αρχίσει η τεράστια πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στηρίχθηκε και στην ζωή ορισμένων ανθρώπων» ήταν τα λόγια του επιθετικού όπως πάντα Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για την προσπάθεια του να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξάλλου, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Χρυσή Αυγή» ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι «θα ηττηθούν από τον λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...