Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ανήκει στον... Κουβέλη


Το "αξιοπερίεργο" ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της Κουμουνδούρου όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αναλύει ο αρθρογράφος της εφημερίδας "Τα Νέα" Γιώργος Παπαχρήστος. 

Με αφορμή την κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ για  ονομαστική ψηφοφορία λόγω της τροπολογίας για τα δάνεια των κομμάτων, ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος ενημερωμένη πηγή,  αναφέρει ότι τη Δευτέρα πληρώθηκε το υπόλοιπο (90.000 ευρώ) του δανείου που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ως "Συνασπισμός" επί Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για δάνειο με ενέχυρο το κτίριο της Κουμουνδούρου που στεγάζει το κόμμα.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος, το κτίριο αγοράστηκε στη δεκαετία του '80 από την Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) του Λεωνίδα Κύρκου με την υπογραφή του ίδιου και του τότε γραμματέα της Φώτη Κουβέλη. Σε αυτόν ανήκει και σήμερα νομικά!

Οι νυν ένοικοι, επισημαίνει, επικαλούνται μία πολιτική αναφορά της ΕΑΡ του 1992 όταν αποφάσισε να αυτοδιαλυθεί εντασσόμενη στον Συνασπισμό. "Κατά την αναφορά αυτή, η ΕΑΡ εντάχθηκε στο νέο κόμμα φέρνοντας μαζί ιδέες , πολιτικές και υλικά αγαθά. Και φυσικά δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα του Φώτη Κουβέλη επί του κτιρίου" συνεχίζει ο αρθρογράφος, ο οποίος τονίζει ότι επικοινώνησε μαζί του για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα και το δάνειο με ενέχυρο το κτίριο.

Όπως σημειώνει έδειξε να το αγνοεί, ενώ σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε τα παραπάνω αλλά πέραν τούτου ουδέν. "Ούτε θα το διεκδικήσει κάποτε ούτε παραιτείται από αυτό" γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...