Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κώστας Καραμανλής: «Δεν θα υπονόμευα τον Σαμαρά, δεν ξεχνώ τον Παπανδρέου»

Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη χώρα εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συζητήσεις με συνεργάτες του, που επικαλείται... η εφημερίδα «6 Μέρες», που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο ίδιος εκτιμά, σύμφωνα πάντοτε με τους συνεργάτες του, ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για πρωτοβουλίες, φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχουν σήμερα «ελίτ» ικανές και διατεθειμένες να δώσουν μάχες για την εθνική ανάκαμψη.

Παράλληλα, αποκλείει επιστροφή με οποιονδήποτε «ηγετικό ρόλο», ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπονόμευε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνει πάντως ότι από το 2009 ο νυν πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει τη γνώμη του, ούτε υπερασπίστηκε τις πολιτικές της πενταετίας 2004-2009.

Επίσης, στις ίδιες συζητήσεις ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι έχει διαμορφωμένη αντίληψη για τα όσα συνέβαιναν με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις από ξένη υπηρεσία.

Τέλος, για άλλα κόμματα ή πολιτικούς αρχηγούς αποφεύγει να εκφέρει άποψη. Από τα λεγόμενά του οι συνομιλητές του σημειώνουν ότι «δεν ξεχνά τον Γιώργο Παπανδρέου» για δύο λόγους: πρώτον, διότι τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας και εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και δεύτερον, διότι σκέφτηκε μετεκλογικά να τον εμπλέξει σε «εξεταστικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...