Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αποστάσεις Παπαδημούλη από τις εξαγγελίες Τσίπρα: «Μην περιμένετε από εμένα λαγούς με πετραχίλια»

Αποστάσεις από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την επαναπρόσληψη όσων φύγουν από το Δημόσιο και την επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα προ μνημονίου όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έλαβε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μην περιμένετε από εμένα λαγούς με πετραχίλια».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα κατά καιρούς υπόσχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναπρόσληψη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς όσων δημόσιων υπαλλήλων απολυθούν τώρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ αυτό το σχέδιο της αξιολόγησης έχει ως προτεραιότητα την επανόρθωση αδικιών και την επαναφορά της νομιμότητας, όπου έχει παραβιαστεί. Μην περιμένετε, όμως, από εμένα λαγούς με πετραχήλια. Μην περιμένετε να πατήσουμε ένα κουμπί και να γυρίσουμε πίσω εκεί που ήταν ο βασικός μισθός το 2009. Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αρχίσει η ανεργία να ανακόπτεται και να έλθει η ανάπτυξη» απάντησε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 δεν απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. «Δεν το αποκλείω καθόλου» είπε και τόνισε: «Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πανέτοιμος και να δουλέψει εντατικά στις προτεραιότητες που έβαλε το συνέδριό μας. Σόιμπλε και Μέρκελ είναι οι μόνοι που αρνούνται πεισματικά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, διότι όλοι οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει διαφορετικά σε ρυθμούς ανάπτυξης και να σταματήσει να ανεβαίνει η ανεργία».

Προέβλεψε δε ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο λόγω πρόσθετων δημοσιονομικών προβλημάτων και απολύσεων στο Δημόσιο. «Και τα νέα μέτρα που έρχονται με μαθηματική βεβαιότητα, διότι η μνημονιακή πολιτική προκαλεί ύφεση και υστέρηση εσόδων και ήδη η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για δημοσιονομικό κενό. Αλλά και οι απολύσεις στο Δημόσιο, που είναι ακραία πρόχειρος, ανάλγητος και εντυπωσιακά αυταρχικός ο τρόπος τους. Το Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται στο κατακαλόκαιρο στη Βουλή και ορίζει ότι θα μπορεί να καταργεί οργανισμούς, ουσιαστικά καταργεί τη Βουλή και το Σύνταγμα και σφάζει στο γόνατο χιλιάδες ανθρώπους, αντί να γίνει αυτό που θα έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια τώρα: αλλαγές, εκσυγχρονισμός, μετατάξεις, μετεκπαίδευση, να φύγουν άνθρωποι από εκεί που περισσεύουν και να πάνε εκεί που λείπουν» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...