Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Άνοιγμα Τσίπρα προς Μητρόπουλο – Κουρουμπλή...

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τρία στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο (Αλέξης Μητρόπουλος, Διονύσης Τεμπονέρας, Κώστας Χρυσόγονος) είχαν καταφέρει να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ «κόπηκαν» πολλά και ιστορικά στελέχη, όπως ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς, ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς κ.α.

Η απροθυμία της «προεδρικής» πλειοψηφίας να στηρίξει τους ΠΑΣΟΚογενείς είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν έκρυβε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα.

«Αδιαπραγμάτευτη επιλογή»

Τον προβληματισμό του για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών δεν έκρυβε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόταν πως «όταν θες να κάνεις άνοιγμα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πρέπει αυτό να φαίνεται και στα στελέχη που βρίσκονται στο κόμμα». Έτσι, προχθές, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή του γραμματέα Δημήτρη Βίτσα και των 21 μελών της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έκανε άνοιγμα στους «ΠΑΣΟΚογενείς», διαβεβαιώνοντάς τους ότι τους στηρίζει, αλλά έστειλε και ηχηρά εσωκομματικά μηνύματα προς όσους εμφανίζονται απρόθυμοι ή αντιδρούν στις «μετεγγραφές» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ. «Η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο και έκαναν το μεγάλο, το έντιμο βήμα, διατηρώντας ακέραιες τις αρχές και τα ιδανικά τους, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή. Επιλογή που όχι μόνο δε θα εγκαταλείψουμε, αλλά θα βαθύνουμε, όπως με σαφήνεια, μας προστάζουν οι πολιτικές αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όλους ότι το πολιτικό άνοιγμα σε στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί. Επίσης, δεν παρέλειψε να κάνει αυτοκριτική για τις αποφάσεις του Συνεδρίου και, συγκεκριμένα για την… «σφαγή» που υπέστησαν οι «ΠΑΣΟΚογενείς» στις αρχαιρεσίες για την νέα Κεντρική Επιτροπή. «Στο Συνέδριο μας, λοιπόν, δεν είχαμε προαποφασίσει ούτε λύσει από τα πριν όλα τα ζητήματα, στους διαδρόμους. Όλα τέθηκαν ανοιχτά και όλα λύθηκαν και αποφασίστηκαν ανοιχτά. Με διάλογο, με διαφωνίες, με σύνθεση και με τη τελική επιλογή των συνέδρων. Και όπως σε κάθε ανοιχτή διαδικασία, που κανείς δεν την ελέγχει, δεν την ορίζει, γίνονται και σφάλματα, υπάρχουν και αστοχίες. Θα τις διορθώσουμε και θα τις αποκαταστήσουμε», κατέληξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στελέχη που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

matrix24.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...