Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Γιατί δεν θα συναντήσει ο Τσίπρας τον Ασμουσεν ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα την Τετάρτη

Την «πόρτα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτύπησε ο Γερμανός τραπεζίτης Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος καταφθάνει αύριο στην Αθήνα.

Μπορεί η συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να έχει «κλειδώσει», ωστόσο όπως πληροφορείται το iefimerida.gr από στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα «ο κ. Άσμουσεν με αίτημα που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ προ τριών ημερών ζήτησε να δει τον κ. Τσίπρα» .

«Με χαρά θα συναντιόμασταν αν δεν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος είναι εκτός Αθηνών λόγω των προγραμματισμένων περιοδειών του στην Κέρκυρα» εξήγησε ο ίδιος άνθρωπος προσθέτοντας στη συνέχεια πως και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε θετικό κλίμα για ένα «ραντεβού» μεταξύ των δύο, το οποίο όμως δεν θα πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον ευρωπαίο αξιωματούχο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που φουντώνει η συζήτηση για το Ελληνικό χρέος, η επίσκεψη Άσμουσεν μεταφράζεται ως άκρως σημαντική, καθώς θεωρείται ότι λειτουργεί ως «εξισορροπιστής» μεταξύ ΕΚΤ και Βερολίνου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...