Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Βαριές κουβέντες Άδωνι-Παναγούλη on air –«Ψυχοπαθείς και καρνάβαλοι» στο πρωινό ΑΝΤ1

Άγρια κόντρα ξέσπασε στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του «ΑΝΤ1» μεταξύ του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, με αφορμή το χθεσινό σχόλιο του δεύτερου για τον υπουργό Υγείας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει τη δήλωση ως δήλωση, επισημαίνοντας ότι θα αφήσει τον κ. Στρατούλη (ΣΥΡΙΖΑ) να τη σχολιάσει. «Θέλω να πω  την πολιτική ουσία της δήλωσης», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Ο ζουρλομανδύας απαγορεύεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη .Αυτό που έχει γράψει, είναι ότι πιο αντίθετο στις διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τους χαρακτηρισμούς Παναγούλη πως ο υπουργός είναι «ψυχοπαθής, καρνάβαλος γελοτοποιός και ψυχοπαθής»!!!

Τόνισε μάλιστα «Εγώ, αν ήμουν ο Τσίπρας, θα τον διέγραφα γι΄ αυτό όχι για το Γεωργιάδη, αλλά, γιατί προσέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, για να πουλήσει μία εξυπνάδα!!! Αυτό δείχνει πόσο η πολιτική ελαφρότητα μπορεί να είναι επικίνδυνη ».

Ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να κάνει διάλογο με τον κ. Παναγούλη.

«Δεν θέλω να είμαι στο παράθυρο. Δεν θέλω κανένα διάλογο» είπε ο κ.Γεωργιάδης

Στην παρέμβασή του, ο κ. Παναγούλης αρνήθηκε κι αυτός να μπει σε διάλογο, ενώ δήλωσε ότι επιμένει στη δήλωση που έκανε για τον κ. Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγούλης χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη δήλωση Γεωργιάδη «έπρεπε να σας είχαμε απολύσει».

Ψέματα όσα λένε για διορισμούς

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που τον κατηγορούν ότι προχώρησε σε μη αξιοκρατικούς διορισμούς συγγενικών του προσώπων έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο  υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης

Μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ψευδείς» τις καταγγελίες που κυκλοφορούν .

«Παντελώς ψευδείς οι καταγγελίες για διορισμούς συγγενικών μου προσώπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο»  είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός .

Κάποιοι θα μπουν φυλακή

Ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σήμερα στέλνει στο ΣΔΟΕ για έλεγχο πόθεν έσχες, τους 50 πρώτους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που τους καταλογίζεται υπερσυνταγογράφηση, σχολιάζοντας τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών σχετικά με την δημοσιοποίηση ή μη των ονομάτων των γιατρών που κατηγορούνται , τόνισε πως ο νόμος δεν του επιτρέπει να δώσει αυτή τη στιγμή ονόματα στην δημοσιότητα, ξεκαθαρίζοντας πάντως κάποιοι που όντως φταίνε «θα μπουν φυλακή στο χώρο της υγείας».

Ο υπουργός μιλώντας για τις καθυστερήσεις της επιστροφής χρημάτων για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ, ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον ΕΟΠΥΥ «μεγάλη επανάσταση»

Αναφερόμενος σε όλα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα μεταξύ του ίδιου και των συνδικαλιστών από το χώρο της υγείας , ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η φράση  «αν απολυθείτε θα δείτε τι εστί βερίκοκο» παρερμηνεύτηκε και μίλησε για «συνδικαλιστές άκρας αριστεράς από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

«Ακόμη και κάποιοι  δημοσιογράφοι που με βρίζανε στο διαδίκτυο, πολλοί από κάτω χρήστες.... μου έγραφαν μπράβο» πρόσθεσε ο υπουργός και στη συνέχεια μίλησε για τους ελέγχους στα γενόσημα αλλά και για τα χρήματα που θα πληρώνουν οι ασθενείς που θα διαλέξουν τα πρωτότυπα!

Οι έλεγχοι στα γενόσημα θα εντατικοποιηθούν

«Υπάρχει στόχος στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας να φτάσουμε τους Ευρωπαϊκούς όρους για να εξοικονομήσουμε πόρους. Για να εξοικονομηθούν οι πόροι πρέπει όμως να αυξηθεί η κατανάλωση των γενόσημων» τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως "τα γενόσημα δεν είναι τα φάρμακα του φτωχού αλλά είναι ακριβώς το ίδιο με τα πρωτότυπα φάρμακα"

«Ο ΕΟΦ έχει κάνει πολύ λίγους ελέγχους στα γενόσημα φάρμακά. Είναι κρίμα να πληρώνουν παραπάνω χρήματα οι ασθενείς» πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης, προειδοποιώντας πως οι έλεγχοι θα γίνουν πολύ πιο εντατικοί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...