Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Εσωκομματικές συρράξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες για τις τοποθετήσεις στελεχών στα social media

 Σε διαφορετικά στρατόπεδα φαίνεται να ανήκουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ, μετά την επίθεση του Τέρενς Κουίκ στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και στους Π. Χαϊκάλη και Ν. Μαριά
Οι καλοκαιρινές εκρήξεις και τα αλληλομαχαιρώματα βουλευτών αποσυντονίζουν το κομματικό στρατηγείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την αναταραχή στο κόμμα Καμμένου φρόντισε, μάλιστα, δημοσίως να επισημάνει ο Τέρενς Κουίκ με αιχμές για τη λειτουργία των ΑΝΕΛ, οι οποίες στρέφονται και εναντίον της κομματικής ηγεσίας.         

Η παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας, ο οποίος προ διμήνου είχε παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζωπύρωσε τα σενάρια περί αποχώρησής του από το κόμμα Καμμένου - αν και εντείνει την κομματική δραστηριότητά του (με τετραήμερη περιοδεία στη Σάμο) και δηλώνει ότι δεν εγκαταλείπει τους ΑΝΕΛ. Χωρίς περιστροφές, ωστόσο, ο κ. Κουίκ διαμήνυσε στον κ. Καμμένο να αλλάξει αντιπολιτευτική τακτική, διαπιστώνοντας κενά και ελλείψεις στον οργανωτικό και επικοινωνιακό τομέα του κόμματος.    
«Δεν είμαστε μια παρέα που "τουιτάρουμε" ή "φεϊσμπουκάρουμε". Πρέπει να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο και όχι να μας χρησιμοποιεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μέσα από το Διαδίκτυο... Δεν μπορώ να ρωτάω τι ακριβώς κάνουμε σήμερα και να μου λένε "διάβασε το tweet". Να βγάλει μια ανακοίνωση το κόμμα, το εκτελεστικό γραφείο ή ο πρόεδρος. Το twitter είναι για άλλο πράγμα. Δεν είναι για άσκηση πολιτικής. Και πρέπει να σοβαρευτούμε σ' αυτό...» ήταν το φαρμακερό βέλος που εκτόξευσε κατά της κομματικής ηγεσίας (στον Βήμα 99,5).
Επιτελικά στελέχη των ΑΝΕΛ προεξοφλούν ότι τα χτυπήματα του Τέρενς Κουίκ θα συνεχιστούν, καθώς εκτιμούν ότι ο βουλευτής Επικρατείας κινείται σε τροχιά αμφισβήτησης των επιλογών Καμμένου. Η δημόσια παρέμβασή του, ωστόσο, υπαγορεύθηκε σε μεγάλο βαθμό από το «βραχυκύκλωμα» που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες στους ΑΝΕΛ, τόσο η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νότη Μαριά περί σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η πρόταση του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη περί της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για προσωπικές απόψεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι κ.κ. Μαριάς και Χαϊκάλης ουδέποτε έθεσαν τέτοιου είδους προτάσεις στα κομματικά όργανα.

Το ζήτημα αυτό, πάντως, έσπευσε να αναδείξει ο κ. Κουίκ, επικρίνοντας ανοικτά τους Νότη Μαριά και Παύλο Χαϊκάλη. «Αυτά τα σενάρια πρέπει να τελειώνουν, γιατί είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ανοίγουμε τέτοιες κουβέντες...» ανέφερε για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου των ΑΝΕΛ και τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα Καμμένου προκαλεί και ο εσωκομματικός πόλεμος που δέχεται η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, με αποτέλεσμα η ίδια να δηλώνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει την πολιτική. Κερασάκι στην τούρτα ήταν το σχόλιο από τον βουλευτή Αχαΐας Γιώργο Νταβρή, ο οποίος την επέκρινε για τις δυνατότητές της και τις ενδυματολογικές επιλογές της. «Δεν πρόκειται να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Αρνούμαι να επιβιώσω σε αυτόν τον βρώμικο πολιτικό κόσμο. Είναι όλοι τους βρώμικοι...», είπε η βουλευτής Κοζάνης, αναμένοντας και γι' αυτό το ζήτημα παρέμβαση της κομματικής ηγεσίας.  
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...