Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ασημακοπούλου κατά Σκουρλέτη: Άγριος καβγάς

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησαν στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat και την αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών.


«Οι δηλώσεις αποτελούν μια ψυχρολουσία για την κυβέρνηση. Εκεί που φαινόταν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισχυρό μας όπλο, βγαίνουν αυτές οι δηλώσεις που λένε, σταθείτε λίγο, πως το μετράτε, είναι έτσι τα πράγματα; Περισσότερο έχει να κάνει με μια σημαία, χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Όλα είναι στον αέρα και δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις γύρω από το θέμα του χρέους», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης με την κ. Ασημακοπούλου να απαντά:

«Είχα την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι κάτι το οποίο θα πιστοποιηθεί με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο και δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο τρόπος που θα υπολογιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα βάση προγράμματος είναι πιο αυστηρός από αυτόν της Eurostat. Ο στόχος του προγράμματος ήταν «μηδέν» για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός θα ξεπεραστεί», και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία γίνεται για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε πιο είναι το τελικό ύψος του πλεονάσματος γιατί ο υπουργός οικονομικών, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Ότι ειπώθηκε από πλευράς εκτέλεσης του προϋπολογισμού ότι θα καταβληθεί από χρέη, έχει καταβληθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «είχαμε μέτρα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς 11 εκατομμύρια, τα οποία στράγγιξαν την ρευστότητα των πολιτών. Πρόκειται περί σκέτης κοροϊδίας. Η κυβέρνηση παρασκηνιακά προσέρχεται ως ικέτης προσπαθώντας να την πείσει να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές. Ουσιαστικά πάμε για μια συμφωνά η οποία θα είναι μια θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας που θα ισοδυναμεί με πολλά χρόνια πολιτικής λιτότητας».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε: «Ο νέος εκλογικός νόμος για τις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα της ψήφου. Πρόκειται για κινήσεις που θα επιτρέψουν μια αξιοπρεπή διαχείριση της καταστροφής που βλέπουν μπροστά τους. Κανείς δεν μπορεί να δώσει τη μάχη με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και να πει τι, στον λαό».

Η απάντηση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι «το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να διαλέξουμε ευρωβουλευτές για να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα πολυσυλλεκτικό δημοκρατικό κόμμα. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι το όχι προήλθε από μια κεκτημένη ταχύτητα, όταν λένε όχι σε ότι προτείνει η κυβέρνηση. Αν υπήρχε μια λίστα κομματικά επιβεβλημένη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να επιβληθεί ένας ενιαίος κομματικός λόγος, ενώ τώρα θα υπάρξει μια αναστάτωση για να διαλέξουν υποψηφίους».

«Βιάζεται η κ. Ασημακοπούλου γιατί δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρνητικός σε αυτό το μέτρο. Αφήνουμε ανοιχτό το θέμα για να δούμε τις ρυθμίσεις. Δεν το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το θέμα αυτό. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να συμφωνήσουμε στο θέμα του χρέους», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

«Αναμένουμε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος αυτού. Βεβαιώνω τον κ. Σκουρλέτη ότι δεν θα είναι καθόλου βαρετή η προεκλογική περίοδος την οποία διανύουμε», σχολίασε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...