Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ποιοι αντικαθιστούν τον Πρωθυπουργό όταν χρειαστεί;

Ποιος νομίζετε ότι αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όταν έχει σοβαρό κώλυμα στην εκτέλεση των καθηκόντων του;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος;

Όχι βεβαίως.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που είναι και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

Όχι βεβαίως.


Όταν ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αντικαθιστούν τρεις. Να, όπως συνέβη την Πέμπτη το βράδυ, που ο Αντώνης Σαμαράς επρόκειτο να παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Φινλανδού Πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης. Έλα όμως ο κ. Σαμαράς το βράδυ της Πέμπτης είχε γρίπη και ανέβασε 39.5 πυρετό. Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να περιοριστεί στην οικία του και ούτε καν να σκεφθεί να απομακρυνθεί από αυτήν.

Αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός άκουσε τους γιατρούς του. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Το δείπνο όμως προς τιμήν του Φινλανδού Πρωθυπουργού (ο οποίος να σημειώσω ότι ως τώρα κρατούσε τη σκληρότερη στάση έναντι της χώρας μας) ήθελε να το παραθέσει οπωσδήποτε. Περίμενε ως και το απόγευμα της Πέμπτης μήπως και πέσει ο πυρετός, αυτό όμως δεν συνέβη και ο γιατρός του δεν ήρε το απαγορευτικό εξόδου. Έτσι τηλεφώνησε σε τρεις για να τον αντικαταστήσουν.

Τους τρεις δεν τους επέλεξε τυχαία ο Πρωθυπουργός, καθώς πρώτα τηλεφώνησε στον Γιάννη Στουρνάρα, εν συνεχεία στον στενό του συνεργάτη, Στ. Παπασταύρου και τέλος στον Γιάννη Προβόπουλο. Ζητώντας από τα συγκεκριμένα πρόσωπα να τον αντικαταστήσουν, αποφεύγει κάθε παρεξήγηση ή παρερμηνεία των μελλοντικών προθέσεών του.

Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν διαρροές και διοχετεύτηκαν πληροφορίες ότι ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Παπασταύρου αναλαμβάνει τη θέση του κ. Στουρνάρα στο Οικονομικών και ο κ. Προβόπουλος δεν κρύβει ότι σκέφτεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία».
Το Βημα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...