Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μπίστης: «Νόμιζα ότι ο Θεοδωράκης ανήκει στην Κεντροαριστερά, αλλά άλλο συμβαίνει τελικά…»

Ο Νίκος Μπίστης, εκ των ηγετικών στελεχών της Ελιάς, υποστήριξε πως Το Ποτάμι «γλιστράει προς αυτό που δεν είναι καινούργιο, αλλά φορεμένο»

Για μια ακόμη φορά ο Νίκος Μπίστης, εκ των ηγετικών στελεχών της πρωτοβουλίας για τον ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ζυμώσεις που καταγράφονται στον χώρο καθώς και για το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη με την ίδρυση του σχήματος με την επωνυμία «Το Ποτάμι».


Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νίκος Μπίστης υπενθύμισε πως το περασμένο καλοκαίρι στις επαφές που γίνονταν για την Κεντροαριστερά ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης.


«Στα μέσα καλοκαιριού – Ιούλιος ήταν, αν δεν κάνω λάθος – στις επαφές που γίνονταν με διάφορους με στελέχη της Κεντροαριστεράς, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον είδαμε, όπως και άλλους, για να γίνουν οι πρώτες κινήσεις γι’ αυτό που λέμε "Ελιά" τώρα» είπε ο Νίκος Μπίστης και συνέχισε:

«Ο λόγος του ήταν σε αυτό που λέμε ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο – μη βλέπετε τώρα που παίρνουν αποστάσεις, ο ίδιος τότε ως πρόσωπο, όπως τον διαβάζαμε ή ήμασταν φίλοι, ήταν έτσι. Δεν προχώρησε, όμως, η επαφή για την "Ελιά", διότι θέλαμε νέα πρόσωπα, κόμματα, κινήσεις και το βάρος σε νέους ανθρώπους που δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική και αυτό βλέπετε τώρα με την "Ελιά", αλλά όχι ένα αντι-κομματικό κόμμα. Ο Σταύρος ήταν στη λογική που διαμορφώνει τώρα και μας είπε από την πρώτη στιγμή ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι που θα συμπεριλάβει π.χ. τις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά κάτι τελείως καινούργιο. Και φιλικά χωρίσαμε».

Ακολούθως, στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Νίκος Μπίστης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για Το Ποτάμι:«Από τα παλιά του κείμενα που έβλεπα, θα τον ενέτασσα στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και γι’ αυτό έγινε η συνάντηση αυτή, πριν από ένα χρόνο. Αυτή ήταν η εντύπωσή μου. Τώρα, καταλαβαίνω ότι έχοντας διαμορφώσει το δικό του κόμμα, ένα κόμμα με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά, γλιστράει λιγάκι προς αυτό που δεν είναι και καινούργιο, αλλά φορεμένο».

Και εξήγησε, ο Νίκος Μπίστης, πως αυτό το «απολίτικο» που πρεσβεύει Το Ποτάμι έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. «Αυτό που εμφανίζεται ως απόλυτη καινοτομία, δεν είναι καινοτομία. Δείτε πόσα κόμματα έπαιξαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με το "δεν υπάρχει δεξιά, ούτε αριστερά", "δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο". Δείτε τα κείμενα του Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος είναι συντελεστής του "Ποταμιού" στην "Καθημερινή" και αποφαίνεται ότι σήμερα, "μετά τον κομμουνισμό, πεθαίνει και η σοσιαλδημοκρατία". Νομίζω ότι είναι λίγο επιπόλαιο αυτό», κατέληξε ο Νίκος Μπίστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...