Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απολύσεις στο καφενείο της Βουλής

Έντονη είναι η ανησυχία των  εργαζόμενων για τις απολύσεις που ενδεχομένως να έρθουν από τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τα δύο κυλικεία στο Μέγαρο της Βουλής


Η Βουλή κλήθηκε να πληρώσει 10.023 ευρώ για καφέδες που προσφέρθηκαν σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του επιχειρηματία και αποφάσισε να απαντήσει με απολύσεις


Με απολύσεις προσωπικού απαντά ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο του κοινοβουλίου στην απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να διακόψει την παροχή καφέδων και νερών προς βουλευτές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων λόγω υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε εργαζόμενη που απασχολούσε στον μπουφέ έξω από τις αίθουσες που συνεδριάζουν οι επιτροπές ότι διακόπτεται η σύμβασή της με τη δικαιολογία ότι «δεν βγαίνει οικονομικά».

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία και των υπόλοιπων εργαζόμενων καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργοδότης τους πληροφόρησε ότι οι απολύσεις θα επεκταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίδραση του Προέδρου πυροδότησε η απόφαση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, σύμφωνα με την οποία η Βουλή κλήθηκε να πληρώσει 10.023 ευρώ για καφέδες που προσφέρθηκαν σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας απασχολεί περίπου 24 εργαζόμενους για τα δύο κυλικεία και το εστιατόριο που στεγάζονται στο Μέγαρο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...